måndag 23 maj 2011

Helgen

Ja, vad säger man.. Kan inte vara annat än trött efter helgen. Började med att jag åkte till carro på fredagkväll. Började förelda direkt när jag kom dit. Man måste göra det för att ugnen ska bli tillräckligt varm innan man kan börja baka. Under tiden vi eldade, som vi gjorde hela kvällen, städade vi i bakstugan. Tog bort gardinerna, tog ut mattorna, sopade fönster, väggar och golv. Hade inte så mycket redskap så sopen fick ligga i hårt. Vi åkte också till carros farmor för att hämta nya gardiner och fick oss en kopp kaffe och saft.
Stugan blev superfin efter allt donande. Så nu är det skönt att vara där igen. Vi kom isäng runt tolv den natten. Klev upp klockan sex på lördagen för att göra upp eld igen och göra degen. Den ska stå och jäsa i tre timmar, vilket är förbannat drygt. klockan halv tio kom vi igång med baket. Var klar med första satsen klockan ett. Så blev det lunch, vårrullar, och en tre timmars vila medan den andra satsen jäste.
Klockan halv fem var vi igång med andra baket, blev klar runt halv åtta kanske. Då var vi så jävla trött, men inte gick vi och la oss för det. Näedå, vi blanda groggen och förberedde oss för att festa en jävla massa. Hur slutade det? Jo, groggen var nog det äckligaste vi druckit, så vi drog in till stan direkt istället. Gick runt en massa på stan, gick in på alla ställen man kunde gå in på. Som var gratis då vill säga. Stod och pratade med en massa folk och till slut hamnade vi på manis. Satt och pratade med carros kusin och hans kompis till klockan tjugo över två då bussen gick hem. Sooooooova!
Mamma ringer klockan halv tio .. "nu är vi påväg" Jaha, då vare bara att kliva upp efter 6 timmars sömn, igen! Åkte och hälsade på dante, vår gamla hund. Blev så glad när jag såg honom. Han blev också glad.... Han mådde väldigt bra, och han hade blivit större. Trodde inte det var möjligt, men där hade jag fel. Grovkarl, det är vad han är.
Kom hem, åt, dona på, tills klockan blev halv tre, då jag åkte till carro igen och plockade upp henne för att åka vidare på bilbingo. Vann vi nått? NEJ, det gjorde vi inte. Men inte deppar vi ihop för det. Inte långvarigt iallafall..

Ja, fullt upp hare varit. Men det är så det ska vara, leva livet fullt ut, varje dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar